Ingredienser - 4 portioner
- 500 g kalvbog, benfri
vatten - 1 tsk salt per liter vatten
- 1/2 gul lök, i klyftor
- 3 svartpepparkorn
- 1 lagerblad
- dillkvistar
Sås:
- 4 dl buljong
- 2 msk vetemjöl
- 1 äggula
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk ättikssprit
- 1 msk strösocker
- salt och vitpeppar
- 1/2 dl dill, finhackad
- 700 kg potatis
- 300 g broccoli
- 300 g sockerärter
Tillagning
- Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.
- Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättikssprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg i dill strax innan servering.
- Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.
En portion ger 400 kcal (1,7 MJ) och 9 g fett.
Källa & bild: Svensk köttinformation
1 kommentar:
700kg potatis i såsen låter mycket ;)
Skicka en kommentar