fredag 20 maj 2016

Mjuk chokladglass - 52 kcal


Ingredienser - 1 portion
  • 2 + 0,5 dl osötad mandelmjölk (jag använde Alpro almond milk unsweetened)
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk stevia strö eller annan sötning
  • 1/2 tsk Xanthangum
  • Valfritt: smakessenser, frukt, bär, proteinpulver


Gör såhär:

Steg 1: Blanda försiktigt ihop 2 dl mandelmjölk med kakao och sötning. Ha i proteinpulver i det här steget om du vill ha det. Jag använde 20 g Whey complete choklad från Proteinbutiken (blir såååå gott!). Häll i en iskubsform och ställ i frysen tills det stelnat helt.
Steg 2: Ta ut formen ut frysen (duh!)
Steg 3: Tryck ut isbitarna i en skål eller bunke och häll över 0,5 dl mandemjölk och 1/2 tsk xanthangum.
Steg 4: Mixa med en stavmixer. Det tar någon till några minuter att få den krämig, ge inte upp :) Det går nog att köra allt i en matberedare också.
Steg 5: Lägg över i en skål och toppa med valfria tillbehör. Jag hade banan och jordnötssmör på...killer combo!

Näringsvärde per portion, gjord med osötad mandelmjölk (utan proteinpulver):
52 kcal, 2 g protein, 1 g kolhydrater, 4 g fett 

Inga kommentarer: