Ingredienser - 4 portioner
- 600–700 g lammracks
- 1 msk rapsolja
- ½ msk raspat citronskal
- 1 msk pressad citron
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 hackad vitlöksklyfta
Gör så här
1. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Blanda olja, citronskal och -saft, rosmarin och vitlök och häll ner i påsen. Vänd runt och låt marinera i rumstemperatur ca 30 minuter. Har du tid – låt påsen först ligga i kylen några timmar.
2. Grilla över glöd 6–8 minuter/sida. Använd gärna stektermometer för att få den stekningsgrad du vill ha. Vid 70° är köttet nästan genomstekt, vid 65° är det rosa. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär det i kotletter.
2. Grilla över glöd 6–8 minuter/sida. Använd gärna stektermometer för att få den stekningsgrad du vill ha. Vid 70° är köttet nästan genomstekt, vid 65° är det rosa. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär det i kotletter.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar