torsdag 5 maj 2016

Kycklingbiff med rårakor och rödlöksmarmelad - 375 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 msk pofiber
  • ½ dl vatten
  • ½ msk kycklingfond
  • 225 g kycklingfärs
  • 1 riven schalottenlök
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 1 tsk smör till stekning
  • 1 dl torrt vitt vin
Rårakor
  • 1 stor grovriven potatis, 150 g
  • 1 grovriven morot, 75 g
  • 1 finstrimlad salladslök
  • salt och peppar
  • 1 tsk smör/olja till stekning
Rödlöksmarmelad
  • 1 skivad röd lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung

Gör så här

1. Börja med marmeladen: Fräs löken i olja i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt vinäger och honung och låt allt smälta ihop på låg värme. Ställ åt sidan.
2. Blanda pofiber med vatten och fond. Blanda ner kycklingfärs, lök, salt, peppar och salvia. Klicka ut biffar direkt i stekpannan och bryn på medelvärme på båda sidor. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock 3-4 minuter.
3. Blanda potatis, morot och salladslök, krydda med salt och peppar. Hetta upp matfett i en stekpanna och klicka ut 4 tunna rårakor. Stek på medelvärme på båda sidor tills de är gyllenbruna och frasiga.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: