Ingredienser - 4 portioner
Maränger:
- 15 rostade hasselnötter, 15 g
- 1 äggvita
- ½ dl strösocker
Chokladsås:
- 2 msk vatten
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk kakao
- 15 g mörk choklad
Swiss:
- maränger enligt receptet ovan
- chokladsås enligt receptet ovan
- 250 g skivade jordgubbar
- ¾ dl mellangrädde
- 2 dl hallonsorbet
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Finhacka nötterna. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills du fått en tjock, blank smet. Vänd ner nötterna och klicka ut 16 små maränger på bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kallna på plåten.
- Koka upp vatten, sirap och kakaopulver och låt sjuda hastigt under vispning. Ta av från värmen och bryt ner chokladen.
- Låt kallna i rumstemperatur.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar