måndag 2 maj 2016

Havre- och morotsbröd - 86 kcal


 Ingredienser - 1 liten limpa, ca 15 skivor

  • 2,5 dl (80g) havregryn
  • 1,25 dl (45) havremjöl (mal havregryn till mjöl i en matberedare/mixer)
  • 2,5 dl (90g) mandelmjöl
  • 2,5 skopa (60 g) whey/vassle (Pure whey eller med vaniljsmak)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g lättkvarg
  • 3 äggvitor
  • 50 g riven morot


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt med en sked. Degen ska vara kladdig.
3. Smörj en liten brödform (min är ca 25x10 cm) med kokosolja och häll i smeten. Strö på lite havregryn. Jag kan rekommendera att ha bakplåtspapper i brödformen för att undvika att det fastnar. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter (kan behövas lite mer tid, beroende på vad du har för typ av ugn). Ta ut och låt svalna i formen och lägg sedan över på ett galler för att svalna helt.


Näringsvärde för hela brödet:
1268 kcal
98 g kolhydrater
81 g protein
57 g fett

Per skiva (1 av 15 skivor):
86 kcal
6,5 g kolhydrater
5,4 g protein
3,8 g fett


Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: