- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja eller flytande matfett
- 400 g magert lammkött
- 1 pkt 500 g, krossade tomater
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 tsk spiskummin
- 1 pkt 250 g, frysta haricots verts
- 2 dl kokta vita bönor
- 1 tsk salt och vitpeppar
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i fettet i en gryta. Skär köttet i mindre bitar, bryn det för sig och lägg sedan över det i grytan.
- Tillsätt tomatkross, köttbuljongtärning och spiskummin.
- Låt grytan småputtra i ca 50 minuter. Tillsätt haricots verts och vita bönor och låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
Källa & bild: recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar