torsdag 17 december 2015

Ljuk saffranskaka - 114 kcal


Ingredienser - 1 kaka, 10 bitar

  • 3 dl (142g) havremjöl av havregryn (mal havregryn till ett mjöl i en matberedare)**
  • 1,5 dl (52g) whey complete vanilj
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl stevia sötströ
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 g saffran
  • 2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljarom
  • 2,5 dl osötat äppelmos (ca 250g)
  • 1 dl lättkvarg
  • 1 ägg
  • 0,5 dl valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)
  • 0,5 dl russin (valfritt)
Gör såhär

1. Sätt ugnen på 160 C.
2. Ha i alla torra ingredienser till muffinsen i en skål och blanda ihop väl. Ha i de blöta ingredienserna och mixa ihop till en tjock smet med en stavmixer (eller använd matberedare). Häll smeten i en liten brödform (min är ca 20x10 cm)
3. Grädda i ugnen i ca 35-45 minuter (kan variera beroende på ugn). Känn på kakan efter 30-35 minuter, grädda den hellre lite kortare tid, har du den inne för länge kommer den bli torr. Ta ut och låt svalna helt innan du skär upp den.


Näringsvärde per bit (utan russin):
114 kcal
13,8 g kolhydrater
8 g protein
3 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: