Ingredienser - 4 portioner
- 600 g fläskytterfilé i bit
- 6 torkade aprikoser
- salt, peppar och malen ingefära
- rosmarinkvistar
- ½+½ msk smör/olja
- 300 g tärnad potatis
- 300 g tärnad squash
- 100 g strimlad purjolök
- 1 dl lätt crème fraiche
- ½ msk curry
- 1 dl mellanmjölk
- 1 dl riven lagrad ost, 17 %
Servera med: grönsallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär en skåra längsmed köttet och stoppa in aprikoserna. Krydda med salt, peppar och ingefära. Bind ihop med steksnöre och krydda även runtom. Bryn runtom i ½ msk smör och lägg över i en ugnssäker form. Lägg några rosmarinkvistar runt köttet och sätt in mitt i ugnen. Baka tills köttet är lagom genomstekt, 20–30 minuter. Låt vila 10 minuter och skär sedan i skivor.
- Bryn potatisen och squashen i resten av fettet. Blanda med purjon i en ugnssäker form. Rör ihop crème fraiche med curry, mjölk och ost och blanda ner i potatisen. Grädda bredvid köttet ca 30 minuter, höj värmen till 250° när köttet tagits ut och låt gratängen få färg ca 10 minuter.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar