lördag 12 december 2015

Seafood-gryta - 385 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 300 g fryst, tinad seafoodmix
  • ½ skivad purjolök
  • 1 liten skivad vitlöksklyfta
  • 3 cm skivad röd chilifrukt
  • ½ strimlad röd paprika
  • 200 g små broccolibuketter
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk skaldjursfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ msk maizenaredning
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Servera med: 2 dl kokt fullkornsris

Gör så här

  1. Fräs seafoodmix, purjo, vitlök, chili, paprika och broccoli i olja ett par minuter. 
  2. Tillsätt fond, grädde, redning och senap och låt sjuda 3-4 minuter. 
  3. Smaka av med salt och peppar.

5:2-tips: Om du minskar grädden till ½ dl och utesluter riset blir energivärdet 290 kcal/portion.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: