onsdag 5 oktober 2011

Getostbakad pumpa med rökt kalkon


Ingredienser - 20 portioner
  • 300 g skalad, urkärnad pumpa i klyftor
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 50 g chèvre
  • 70 g blandsallad
Dressing:
  • 10 hasselnötter, hackade
  • 1 salladslök, finstrimlad
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk äppelbalsamvinäger
  • 1 msk olivolja
Servera med: 150 g rökt kalkon eller lammfiol



Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vänd runt pumpan i olja med salt, peppar och vitlök.
  3. Baka i ugnen ca 15 min, vänd klyftorna efter halva tiden och smula över osten.
  4. Vispa ihop dressingen.
  5. Lägg upp sallad, pumpa och köttskivor på tallrikar och stänk över dressingen.
Tips: Byt chèvren mot fetaos


Energi per portion: 380 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ska stå två portioner antar jag? :) ser gott ut med pumpa!