Ingredienser - 8 portioner
Pajdeg
- 40 g kokosolja eller smör
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 1 ägg
- 1 msk fiberhusk
- salt
- 300 g rödkål, strimlad
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad persilja
- 1,5 tsk torkad dragon
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk himalayasalt
- 100 g tryffelost, tex Castello vit tryffelost, 38 % (kan bytas ut el uteslutas)
- Äggstanning
- 3 ägg
- 2 dl kokosmjölk eller grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret/oljan och låt svalna lite. Blanda ihop resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet 10–12 min. Höj sedan temperaturen till 200°.
- Blanda ihop rödkålen med äggstanningen och smaka av med kryddor. Häll blandningen i pajskalet och toppa med tryffelost.
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200°.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar