Ingredienser - 12 bitar
Botten:
- 100 g färska dadlar
- ½ dl havregryn
- 1½ dl kokosflingor
- 2 msk kakao
- 2 msk Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 2 dl Arla® vispgrädde
- 450 g Arla® färskost naturell
- 1½ dl strösocker
- 1 krm vaniljpulver
- 3 dl blandade färska bär
Gör så här:
- Mixa ihop urkärnade dadlar, havregryn, kokosflingor, kakao och smör till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna.
- Vispa grädden. Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.
- Servera cheesecaken med färska bär.
Tips:
Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar