Ingredienser - 1 portion
- 50 g sötpotatis
- 50 g gulbeta/rödbeta
- 125 g torskfilé
- ½ gurka
- ¼ grön chili
- 1 myntastjälk
- 1 lime
- 1 paket krasse
- 1 ägg
- 1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
- Skala sötpotatis och betor. Skär i lövtunna skivor och lägg ut på bakplåtspapper.
- Baka dem i 15 minuter på 170 grader och ta ut.
- Vrid upp till 200 grader och baka fisken i 12 minuter. Ställ in potatis och betor igen under de sista 5 minuterna i ugnen.
- Skär gurkan i långa remsor, hacka chili fint, plocka av myntan och vänd i limesaft. Krydda med havssalt och nymalen peppar.
- Skölj och torka krassen.
- Koka upp vatten i en gryta. Häll i lite salt och vinäger när vattnet börjar koka.
- Vispa upp en virvel i vattnet. När virveln avtar lite i styrka, hälls ägget ner direkt från skalet och kokas i 3 minuter.
- Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.
- Lägg upp allt på en tallrik.
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar