Citruspasta med tonfisk
262 kcal/port, 1 portion
262 kcal/port, 1 portion
Du behöver
- 30 g pasta
- ½ squash
- ½ purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olja
- 1 dl tonfisk i vatten
- Pressad juice från ½ citron eller lime
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här
- Koka pastan al dente. Skala och strimla squash och purjolök.
- Fräs en pressad vitlöksklyfta i oljan. Stek på grönsakerna och tonfisken lätt. Blanda i grönsaker och tonfisk i pastan.
- Pressa över citron eller lime och klipp över lite persilja. Avsluta med salt och peppar.
Kassler med pytt
250 kcal/port, 1 portion
250 kcal/port, 1 portion
Du behöver
- 100 g kassler
- 1 morot (125 g)
- 1 kålrot (125 g)
- 1 rotselleri (50 g)
- 1 tsk olja
- 2 tsk grönsaksfond
- 1/2–1 dl vatten
- Salt och peppar
Gör så här
- Skala och hacka rotfrukterna i tärningar.
- Bryn dem i oljan och tillsätt därefter fond och vatten. Låt koka under lock på svag värme i 7-8 min.
- Salta och peppra och servera med stekt kassler.
Het kycklinggryta
270 kcal/port, 1 portion
270 kcal/port, 1 portion
Du behöver
- 1 kycklingfilé (125 g)
- Lite olja till stekning
- ½ purjolök
- 40 g champinjoner
- ½ röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl vatten
- 1 tsk kycklingfond
- 1 tsk soja1 tsk sambal oelek
- 1 tsk Maizena
- 1 ½ dl fullkornsris
Gör så här
- Fräs kyckling i olja. Tillsätt strimlad purjolök och paprika, skivade champinjoner och hackad vitlök. Låt fräsa i ett par minuter.
- Blanda vatten, kycklingfond, soja, sambal oelek och Maizena. Rör ner vätskan i stekpannan och låt puttra i ett par minuter.
- Servera med fullkornsris.
Källa: Nutrilett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar