Ingredienser - 12 portioner
- 6 skivor kanelknäcke
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk smör
- 40 g mörk choklad
- 1 burk kondenserad mjölk, 4 dl
- 4 äggulor
- finrivet skal från 2 limefrukter
- 1 dl pressad lime
Garnering:
- skivad lime och raspat limeskal
Servering:
- 2 dl Kesella, t ex dulce de leche
Gör så här
1 Sätt ugnen på 180°.
2 Mixa eller krossa knäckebrödet i mortel och blanda med mandelmjöl och vaniljsocker. Smält smör och choklad och blanda ner i brödsmulet.
3 Tryck ut blandningen i en pajform och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 150°.
4 Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor, limeskal och pressad lime.
5 Häll över i pajskalet och grädda ca 20 minuter mitt i ugnen, tills fyllningen har stannat. Låt kallna.
2 Mixa eller krossa knäckebrödet i mortel och blanda med mandelmjöl och vaniljsocker. Smält smör och choklad och blanda ner i brödsmulet.
3 Tryck ut blandningen i en pajform och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 150°.
4 Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor, limeskal och pressad lime.
5 Häll över i pajskalet och grädda ca 20 minuter mitt i ugnen, tills fyllningen har stannat. Låt kallna.
Garnera med lime och raspat limeskal.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar