Ingredienser - 2 portioner
- 200 g lammfärs
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 dl kokta röda linser
- 1 ägg.
- 200 g haricots verts
- 1 msk olivolja
- 2 tärnade tomater
- 50 g keso, 1,5%
- 2 msk hackad gräslök
- lite flingsalt
Tillagning
- Blanda lammfärs, pressad vitlöksklyfta, hackad rosmarin, salt och peppar.
- Rör i kokta röda linser och ägg. Forma avlånga järpar och bryn i fettfri teflonpanna. Lägg på ugnssäkert fat och låt steka klart mitt i ugnen i 175 grader, 12–15 min.
- Fräs haricots verts i en stekpanna i olivolja ett par min, tillsätt tärnade tomater mot slutet. Servera spetten med bönsallad och keso, blandad med hackad gräslök. Strö över lite flingsalt.
Källa & bild: Hemmets
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar