fredag 16 oktober 2015

En kanelbulle på 2 minuter! 222 kcal


Ingredienser - 1 bulle
  • 0,5 dl mandelmjöl (eller 0,25 dl havremjöl + 0,25 dl mandelmjöl)
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 1 msk whey complete vanilj
  • 1 msk stevia sötströ eller liknande sötning
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemumma
  • 1/8 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk osötat äppelmos
  • 1 msk valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)
Fyllning:
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 msk Sukrin gold eller liknande sötning
Glasyr:
  • 2 msk Philadelphia light
  • 1-2 msk mjölk
  • 1-2 tsk sukrin melis (som florsocker)
Gör såhär:

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en liten skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills det blir en deg. Lägg degen på bakplåtspapper (strö lite mandelmjöl över så att degen inte fastnar) och kavla ut den. Strö över kanel och sukrin gold och rulla ihop.
2. Lägg den ihoprullade degen i en mugg (smörj med kokosolja) och tryck till den lite. Laga i micron i 1 minut och vänd över muggen på en tallrik.
3. Gör glasyren och ringla den över kanelbullen.


Näringsvärde per portion (beräknat på 0,5 dl mandelmjöl):

222 kcal
8 g kolhydrater
12 g protein
14 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: