Ingredienser - 12 dl
- 1⁄2 liter boveteflingor
- 3 dl quinoapuffar
- 1 dl linfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl grovhackade blandade nötter
- 1 krm salt
- 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 1 1⁄2 dl Rynkeby® äppeljuice
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja och juice, blanda runt väl. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
- Rosta i mitten av ugnen 20–30 min tills den har fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.
- Låt kallna. Förvara i burk med lock.
Näringsvärden, per dl
- Energi: 235 kcal
- Protein: 7 g
- Kolhydrater: 8 g
- Fett: 16 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar