Ingredienser - 2 st
Kycklingburgare:
- 300 g kycklingfärs
- 1 tsk spiskummin
- 2-3 tsk Santa Maria Chicken & steak-krydda
- 2 tsk Santa Maria Umami-krydda
- salt och peppar
- 2 Fazer akriv råg-bröd (eller valfritt bröd, tex glutenfria hamburgerbröd)
Grillad paprika & fetaostdressing:
- 100 g lättkvarg
- 25 g 3% fetaost
- 75 g grillad paprika
- 1/2 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Morotsstavar:
- 200 g morot
- 1 tsk timjan
- 1 tsk olivolja
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och kryddor. Baka i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
3. Blanda ihop kycklingfärs och kryddor. Häll lite vatten i händerna och forma till två stora biffar. Stek i stekpanna, ca 5 minuter per sida (se till at de är ordentligt genomstekta!).
4. Mixa ihop ingredienserna till dressingen med en stavmixer.
5. Rosta brödet, lägg på sallad, tomat, kycklingburgare och dressing och servera med morotsstavar.
348 kcal
27 g kolhydrater
39 g protein
13 g fett
Med morotsstavar:
397 kcal
33 g kolhydrater
40 g protein
14 g fett
Källa & bild: Tasty helth
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar