fredag 9 september 2011

Rucolaäggröra med skinka





Ingredienser - 4 port

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Kelda laga mat 4%
  • 6 ägg
  • 2 dl hackad rucolasallad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 tsk smör
  • salt och peppar 
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i gräddmjölken. 
  2. Vispa i ägg, rucola och gräslök. 
  3. Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten. 
  4. Rör med en trägaffel på svag värme tills äggröran är tjock och krämig. 
  5. Smaksätt med salt och peppar. Servera med skinka, rostat bröd och sallad. 
  6. Tips! Istället för rucola kan man ta hackad, lätt förvälld spenat



Energi per portion: 250 kcal Kolhydrater 17 g Protein 20 g Fett 11 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: