Ingredienser - 12 portioner
- 50 g hackade hassel- eller valnötter
- 25 g pumpa- eller solroskärnor
- 50 g strimlade torkade aprikoser
- 30 g torkade blåbär
- 2 dl müsli naturell
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1 krm havssalt
- 50 g smör
- ½ dl cane syrup (rörsockersirap)
- 3 msk rörsocker
- 1 äggvita
- 2 msk sesamfrö
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda nötter, frön, aprikoser, blåbär, müsli, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Smält ihop smör, sirap och socker i en kastrull och låt sjuda 2 min. Rör då och då.
- Ta av från värmen, låt svalna och vänd ner i grynblandningen.
- Vispa äggvitan till skum och blanda ner. Bred ut i formen i ett jämnt lager.
- Strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Täck ev med bakplåtspapper om den blir för mörk.
- Låt svalna på galler, skär i bitar och förvara svalt i tät burk.
Källa & bild: MåBra
2 kommentarer:
att göra egna bars kan vara det godaste på länge, det här vill jag testa :)
De har precis svalnat färdigt och de blev jättegoda!!:) Rekomenderas
Skicka en kommentar