söndag 25 september 2011

Müslibar med blåbär


Ingredienser - 12 portioner

  • 50 g hackade hassel- eller valnötter
  • 25 g pumpa- eller solroskärnor
  • 50 g strimlade torkade aprikoser
  • 30 g torkade blåbär
  • 2 dl müsli naturell
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm havssalt
  • 50 g smör
  • ½ dl cane syrup (rörsockersirap)
  • 3 msk rörsocker
  • 1 äggvita
  • 2 msk sesamfrö


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda nötter, frön, aprikoser, blåbär, müsli, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Smält ihop smör, sirap och socker i en kastrull och låt sjuda 2 min. Rör då och då.
  5. Ta av från värmen, låt svalna och vänd ner i grynblandningen.
  6. Vispa äggvitan till skum och blanda ner. Bred ut i formen i ett jämnt lager.
  7. Strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Täck ev med bakplåtspapper om den blir för mörk.
  8. Låt svalna på galler, skär i bitar och förvara svalt i tät burk.
Energi per portion: 105 kcal


Källa & bild: MåBra

2 kommentarer:

hanna sa...

att göra egna bars kan vara det godaste på länge, det här vill jag testa :)

Jennie sa...

De har precis svalnat färdigt och de blev jättegoda!!:) Rekomenderas