onsdag 7 september 2011

Morotskaka



Ingredienser - 12 bitar

  • 200 gram grovt rivna morötter 
  • 50 gram margarin 
  • 2 st ägg 2 dl socker 
  • 2 tsk kanel 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 100 gram Philadelphia extra light 
  • 2 msk florsocker 
  • sockerkulor




Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. 
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. 
  3. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik. 
  4. Rör ner morötter, mjölblandning och det smälta margarinet. 
  5. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform. 
  6. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter. 
  7. Vänd upp sockerkakan på ett sockrat smörpapper
  8. Blanda philadelphiaosten med florsocker.
  9. Bred blandningen på den avsvalnade kakan. Strö på sockerkulor.
Energi per bit: 170 kcal

Källa & bild: matklubben

1 kommentar:

Jinni sa...

Muuumsigt, jag måste prova det här receptet!

Kram Jinni

PS. Var med och tävla på min blogg om måltidsmåttet för att hålla koll på om du äter rätt. Stor chans att vinna!
http://www.smalochsnygg.se/2011/09/02/tavla-och-vinn-maltidsmattet/