tisdag 6 september 2011

Rotpytt med kantareller och halloumi



Ingredienser - 2 portioner
  • 150 g kålrot
  • 100 g morot
  • 100 g fänkål i bitar
  • 100 g palsternacka
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 1 dl stark grönsaksbuljong
  • salt, peppar, timjan
  • 100 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
  • 150 g halloumi i tärningar, max 22 %

Såhär gör du


  1. Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar. 
  2. Stek i det mesta av smöret på hög värme tills de fått lite färg. 
  3. Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka. 
  4. Krydda. 
  5. Fräs kantarellerna i resten av smöret, halstra halloumin och vänd ner mot slutet.
Tips: Stek rötterna kvällen innan, så är rätten snabblagad.

Energi per portion: 385 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: