Ingredienser - 2 portioner
- 150 g kålrot
- 100 g morot
- 100 g fänkål i bitar
- 100 g palsternacka
- 50 g rotselleri
- 1 msk smör
- 1 dl stark grönsaksbuljong
- salt, peppar, timjan
- 100 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
- 150 g halloumi i tärningar, max 22 %
Såhär gör du
- Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar.
- Stek i det mesta av smöret på hög värme tills de fått lite färg.
- Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka.
- Krydda.
- Fräs kantarellerna i resten av smöret, halstra halloumin och vänd ner mot slutet.
Tips: Stek rötterna kvällen innan, så är rätten snabblagad.
Energi per portion: 385 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar