Lånad här |
Ingredienser - 6 portioner
- ca 300 g vitkål eller kinakål
- 2 morötter
- 2 små rödlökar
- 1 paprika
- ca 200 g broccoli
- 1 msk matolja tex raps
- eller majs
- 2 msk rostade sesamfrön
Woksås:
- 1 msk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 msk japansk soya
- 2 msk sesamolja
Tillagning:
Förslag på smaksättningar ca 300–400 g strimlad kyckling, fläskfilé, biff, laxfilé eller annan fast fiskfilé, skalade räkor, musslor, kräftstjärtar eller tofu
- Strimla kålen fint, skala morötterna och skär i tunna sneda halvmånar. Skär den skalade rödlöken i klyftor och strimla paprikan.
- Dela broccolin i små buketter. Blanda samman alla ingredienser till woksåsen. Hetta upp en wokpanna och häll i matoljan.
- Lägg i vitkålen och morötterna, stek en stund på hög värme, tillsätt sedan resten av grönsakerna. (Tillsätt någon av de föreslagna smaksättningarna om så önskas.
- Tänk på att fisk och skaldjur behöver väldigt kort tillagningstid, så lägg inte i dem förrän på slutet.) Låt allt steka tills grönsakerna börjar bli mjuka.
- Smaksätt med woksås efter tycke och smak, låt allt puttra i ett par minuter, tänk på att grönsakerna ska vara lite krispiga. Strö över sesamfrön och servera omedelbart.
Energi 130 kcal, Fett 8,3 g
+ 100 g kycklingfilé: Energi 105 kcal, Fett 1,2 g
+ 100 g biff: Energi 116 kcal, Fett 3,0 g
+ 100 g fläskfilé: Energi 107 kcal, Fett 2,6 g
+ 100 g laxfilé: Energi 181 kcal, Fett 12,0 g
+ 100 g räkor: Energi 99 kcal, Fett 1,0 g
+ 100 g tofu: Energi 47 kcal, Fett 2,5 g
+ 100 g biff: Energi 116 kcal, Fett 3,0 g
+ 100 g fläskfilé: Energi 107 kcal, Fett 2,6 g
+ 100 g laxfilé: Energi 181 kcal, Fett 12,0 g
+ 100 g räkor: Energi 99 kcal, Fett 1,0 g
+ 100 g tofu: Energi 47 kcal, Fett 2,5 g
Källa: SR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar