- 4 medelstora äpplen, gärna Gravensteiner
- 20 g sötmandlar
- 3 msk russin
- 100 g björnbär
- 1 msk flytande smör & rapsolja
- 1 msk farinsocker
Tillbehör: 3 dl lätt vaniljglass
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°.
- Kärna ur äpplena. Ställ dem i en ugnssäker form med hålen upp.
- Hacka mandlarna fint. Blanda dem med russin, björnbär, smör-& rapsolja och farinsocker. Tryck ner blandningen i äpplena så att det blir ganska kompakt. Det som inte får plats kan läggas runt om äpplena. Baka i ugn ca 30 min eller tills äpplena är mjuka. Täck ev över med aluminiumfolie om russinen börjar brännas.
- Servera de varma äpplena med vaniljglassen.
ENERGI PER PORTION 270 kcal 9 g fett, 4 g protein, 44 g kolhydrater
Källa & bild: Lagalätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar