- 1 förp pizza- och sconesmix, (500 g)
- 1 sats kall fyllning (se nedan)
- 1 äggula
- 1 msk vatten
Skink- och ostfyllning:
- 200 g rökt skinka1 purjolök (200 g)
- 100 g champinjoner
- 1 msk oliv- eller rapsolja
- 100 g riven ost, t ex Prästost (17%)
- 1 äggula
- ½ tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- Sätt ugnen på 225 grader. Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölat bord. Forma till en rulle och skär den i 12 bitar. Rulla bullar och kavla ut rundlar a 12 cm i diameter. Lägg på ca 3 msk fyllning på varje. Spara en kant (ca 1 cm).
- Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa gulan med vattnet och pensla pirogerna.
- Grädda mitt i ugnen 10–15 min, tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Fyllningen:
- Strimla skinkan.
- Ansa, skölj och skiva purjon. Skiva champinjonerna och fräs dem i oljan ca 5 min. Låt purjon fräsa med den sista minuten.
- Blanda ner skinka, ost och äggula i svampen. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Låt svalna.
Energi/pirog: 231 kcal, 8 g fett, 10 g protein, 29 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar