torsdag 15 oktober 2009

Pototto

Ingredienser - 4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g fast potatis, t ex Asterix eller Ukama
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten + 2 msk kycklingfond
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ dl klippta örter, t ex persilja, gräslök och dill

Till servering: fisk, en grillad köttbit eller stekt svamp

Tillagning

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en djup kastrull eller sauteuse. Skala och skär potatisen i kuber, ca 1x1 cm, tillsätt potatisen till löken och fräs lite till.
  2. Häll på vin och låt koka in. Blanda vatten och fond, tillsätt och koka på svag värme under omrörning tills potatisen mjuknar och har sugit upp det mesta av buljongen.
  3. Rör ner crème fraiche och parmesanost. Strö över färska örter. Pototton ska var krämig. Servera med ett gott tillbehör.

Näring/portion: 306 kcal, 15 g fett, 14 g protein, 24 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: