- 2 schalottenlökar
- 1 msk rapsolja
- 500 g fast potatis, t ex Asterix eller Ukama
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vatten + 2 msk kycklingfond
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl riven parmesanost
- ½ dl klippta örter, t ex persilja, gräslök och dill
Till servering: fisk, en grillad köttbit eller stekt svamp
Tillagning
- Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en djup kastrull eller sauteuse. Skala och skär potatisen i kuber, ca 1x1 cm, tillsätt potatisen till löken och fräs lite till.
- Häll på vin och låt koka in. Blanda vatten och fond, tillsätt och koka på svag värme under omrörning tills potatisen mjuknar och har sugit upp det mesta av buljongen.
- Rör ner crème fraiche och parmesanost. Strö över färska örter. Pototton ska var krämig. Servera med ett gott tillbehör.
Näring/portion: 306 kcal, 15 g fett, 14 g protein, 24 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar