- 1 kg pumpa, t ex butternut
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 dl puylinser
- 1 msk sesamfrön
- 1 knippe salladslök
- 1 ask rucola (100 g)
Dressing:
- 1 röd chilifrukt
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk flytande honung
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär pumpan i 2 cm tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Koka linserna ca 15 min. Sila av. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Strimla salladslöken.
- Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt till dressingen.
- Lägg pumpan och linserna på en bädd av rucola. Häll över dressing. Strö över sesamfrön och salladslök.
Näring/portion: 276 kcal, 16 g fett, 25 g protein, 9 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar