torsdag 15 oktober 2009

Rostad pumpasallad

Ingredienser - 4 portioner
  • 1 kg pumpa, t ex butternut
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl puylinser
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 knippe salladslök
  • 1 ask rucola (100 g)

Dressing:

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär pumpan i 2 cm tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, blanda med olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Koka linserna ca 15 min. Sila av. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Strimla salladslöken.
  4. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt till dressingen.
  5. Lägg pumpan och linserna på en bädd av rucola. Häll över dressing. Strö över sesamfrön och salladslök.

Näring/portion: 276 kcal, 16 g fett, 25 g protein, 9 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: