måndag 1 februari 2016

Italiensk äggröra på surdegsbröd - 375 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 4 ägg
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ½ msk smör/olja
  • ½ hackad rödlök
  • ½ tärnad röd paprika
  • 3 msk parmesanost
  • 2 skivor rostat lant- eller surdegsbröd à 35 g
  • 1 näve rucola
  • 100 g delade körsbärstomater

Gör så här

1 Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
2 Smält fettet i en stekpanna. Fräs lök och paprika ett par minuter. Häll över äggsmeten och stek under omrörning tills äggröran nästan har stelnat. Blanda ner osten.
3 Lägg några rucolablad på brödet, fördela äggröran ovanpå och toppa med tomater och mer rucola.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: