Ingredienser - 4 portioner
- 1 hackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 200 g squash, skuren i stavar
- 1 liten paprika, skuren i bitar
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- ½ dl rött matlagningsvin
- 1 tsk strösocker
- 200 g färsk salsiccia
- 2 msk fryst basilika
- salt och peppar
Servera med:
- fullkornsbulgur, 2 dl okokt
Gör så här
- Stek, lök, vitlök, squash och paprika lite i taget i olivolja i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Lägg det stekta åt sidan allteftersom.
- Tillsätt grönsakerna till grytan och rör ner krossade tomater, matlagningsvin och socker. Låt grytan koka ihop i 5 minuter.
- Ta under tiden ut innehållet ur salsiccian. Dela det råa köttet i små bitar och tillsätt det till grytan. Låt grytan koka i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med fryst basilika, salt och peppar.
- Servera salsicciagrytan med fullkornsbulgur.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar