cheesecake med kvarg och citrussallad - 295 kcal
Ingredienser - 12 bitar
Botten:
- 100 g Smör
- 2½ dl dinkelflingor
- ¾ dl strösocker
- 1 krm bakpulver
Fyllning:
- 4 gelatinblad
- 250 g kvarg
- 2 dl råsocker
- ¾ dl pressad lime
- 2½ dl vispgrädde
Citrussallad:
- 1 apelsin
- 1 lime
- 1 grapefrukt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda samman smör, dinkelflingor, socker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Baka i mitten av ugnen ca 12 min.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Blanda kvarg med råsocker och limesaft, vispa tills sockret löst sig.
- Ta undan ⅓ av kvargblandningen och värm försiktigt i en kastrull. Tillsätt gelatinbladet och låt smälta. Vänd ner i resten av kvargblandningen.
- Vispa grädden löst och vänd ner i kvargen. Klicka ner fyllningen på botten, låt stelna i kyl minst 4 tim.
- Riv skalet av citrusfrukterna. Skär av skalet på citrusfrukterna och skär ut skinnfria klyftor med en kniv. Toppa cheesecaken med citrusfiléerna och strö över det rivna skalet.
Näringsvärden, per bit
- Energi: 295 kcal
- Protein: 6 g
- Kolhydrater: 29 g
- Fett: 18 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar