- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paprika, gärna orange
- 1 msk olivolja
- 6 salviablad + extra till garnering
- 1 ask körsbärstomater (250 g)
- 1 dl passerade tomater
- 1 ½ liter vatten
- 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
- färskpressad juice från ½ citron
- 2 tsk strösocker
- ½ tsk salt + 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 paket färsk ravioli, gärna med karljohanssvamp (250 g)
- grovriven parmesan
Tillagning
- Skala och strimla lök och vitlök tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan smått.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, paprika och de flesta salviabladen ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt hela tomater, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt passerade tomater, vatten och buljong. Koka på svag värme 5–6 min. Smaka av med citronjuice, socker, salt och peppar.
- Tillsätt raviolin, sjud 4 min. Fördela soppan i djupa skålar. Garnera med salviablad och parmesan.
Näring/portion: 288 kcal, 12 g fett, 8 g protein, 32 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar