tisdag 5 januari 2010

Raviolisoppa


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika, gärna orange
  • 1 msk olivolja
  • 6 salviablad + extra till garnering
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 ½ liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • färskpressad juice från ½ citron
  • 2 tsk strösocker
  • ½ tsk salt + 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 paket färsk ravioli, gärna med karljohanssvamp (250 g)
  • grovriven parmesan

Tillagning

  1. Skala och strimla lök och vitlök tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan smått.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, paprika och de flesta salviabladen ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt hela tomater, fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt passerade tomater, vatten och buljong. Koka på svag värme 5–6 min. Smaka av med citronjuice, socker, salt och peppar.
  4. Tillsätt raviolin, sjud 4 min. Fördela soppan i djupa skålar. Garnera med salviablad och parmesan.

Näring/portion: 288 kcal, 12 g fett, 8 g protein, 32 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: