- 500 g pasta
- 200 g rökt skinka
- 1 grön paprika
- 1 gul lök
- 150 g champinjoner
- 2 msk olivolja
- 2 msk vetemjöl
- 0,25 tsk riven muskotnöt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 4 dl mjölk
- 0,5 dl riven parmesanost
Tillagning
- Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Strimla skinkan. Ansa och hacka paprikan. Skala löken och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Tillsätt skinka, paprika, lök och champinjoner, bryn 3–4 min.
- Blanda ner mjöl, muskot och peppar och fräs ytterligare ca 1 min. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sjuda upp under omrörning.
- Låt pastan rinna av och blanda ner såsen med pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesanost. Servera genast.
Tips
- Istället för rökt skinka kan du använda prosciuttoskinka eller bacon. Ta bort allt synligt fett från köttet. Om du använder bacon så bryn det knaprigt.
- Prova andra sorters svamp, t ex ostronskivling eller shiitakesvamp. Rengör svampen genom att putsa den försiktigt med en fuktig handduk.
Näringsvärde per portion 361 kcal Kolhydrater 58g Protein 21g Fett 7g Fibrer 2g
Källa & bild: impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar