tisdag 5 januari 2010

Dietistens carbonara

Ingredienser - 6 portioner

  • 500 g pasta
  • 200 g rökt skinka
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,25 tsk riven muskotnöt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Strimla skinkan. Ansa och hacka paprikan. Skala löken och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Tillsätt skinka, paprika, lök och champinjoner, bryn 3–4 min.
  3. Blanda ner mjöl, muskot och peppar och fräs ytterligare ca 1 min. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sjuda upp under omrörning.
  4. Låt pastan rinna av och blanda ner såsen med pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesanost. Servera genast.

Tips

  • Istället för rökt skinka kan du använda prosciuttoskinka eller bacon. Ta bort allt synligt fett från köttet. Om du använder bacon så bryn det knaprigt.
  • Prova andra sorters svamp, t ex ostronskivling eller shiitakesvamp. Rengör svampen genom att putsa den försiktigt med en fuktig handduk.

Näringsvärde per portion 361 kcal Kolhydrater 58g Protein 21g Fett 7g Fibrer 2g

Källa & bild: impoline

Inga kommentarer: