Ingredienser - 4 portioner
- 400 gram färsk eller fryst fiskfilé i bitar
- 4 st tomater i bitar
- 1 st finhackad gul lök
- 70 gram blekselleri i bitar (2 stjälkar)
- 2 st skivade morötter
- 0.5 gram saffran
- salt och peppar
- 2 msk vetemjöl
- 10 dl vatten
- 2 st fiskbuljongtärningar
Vitlöksbröd:
- 1 klyfta vitlök (eller 2 klyftor)
- 2 msk olivolja
- 4 skiva vitt bröd
Tillagning
- Bryn grönsakerna i en matsked olivolja med saffran.
- Krydda, strö över mjöl och späd med det uppkokta vattnet. Smula ner buljongtärningen.
- När soppan kokar läggs fisken i och får koka i 5-6 minuter.
Vitlöksbröd:
- Blanda de pressade vitlöksklyftorna med olivoljan och bred på bröskivorna.
- Grilla i ugnen.
Energi per portion: 250 kcal
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar