söndag 6 december 2009

Fisksoppa med vitlöksbröd



Ingredienser - 4 portioner

  • 400 gram färsk eller fryst fiskfilé i bitar
  • 4 st tomater i bitar
  • 1 st finhackad gul lök
  • 70 gram blekselleri i bitar (2 stjälkar)
  • 2 st skivade morötter
  • 0.5 gram saffran
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar

Vitlöksbröd:

  • 1 klyfta vitlök (eller 2 klyftor)
  • 2 msk olivolja
  • 4 skiva vitt bröd

Tillagning

  1. Bryn grönsakerna i en matsked olivolja med saffran.
  2. Krydda, strö över mjöl och späd med det uppkokta vattnet. Smula ner buljongtärningen.
  3. När soppan kokar läggs fisken i och får koka i 5-6 minuter.

Vitlöksbröd:

  1. Blanda de pressade vitlöksklyftorna med olivoljan och bred på bröskivorna.
  2. Grilla i ugnen.

Energi per portion: 250 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: