Ingredienser - 6 portioner
- 500–600 g mört biffkött
- 3 dl standardmjölk
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk dijonsenap
- 3 msk worcestershiresås
- 2 tsk paprikapulver
- 1 dl kraftig oxbuljong
- salt och svartpeppar
- 400 g champinjoner
- 24 små steklökar
- 4 morötter
- 1 squash
- 1 färsk fänkål
- 2 msk smör eller margarin
- Vispa ihop mjölk, grädde, crème fraiche, tomatpuré och senap i en kastrull. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver och buljong. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme i 20 min. Smaka av med salt och peppar. Ta bort kastrullen från värmen.
- Skiva champinjonerna och bryn dem i 2 tsk matfett. Lägg över dem i en gryta med hjälp av en hålslev. Skiva smålöken, fräs upp den snabbt i 2 tsk matfett. Ta upp löken med en hålslev och tillsätt den till champinjonerna. Strimla morötter, squash och fänkål och bryn i matfettet som finns kvar i stekpannan tills morötterna börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna till champinjonerna och löken.
- Tärna köttet i munsstora bitar och bryn dem kraftigt runt om i resten av matfettet. Salta och peppra. Lägg köttet i grytan.
- Häll såsen över och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 8 min. Smaka av och servera.
Näringsvärde/portion: 357 kcal Kolhydrater 20g Protein 29g Fett 18g Fibrer 6g
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar