Ingredienser - 10-12 st
- 1 st morot
- 150 g fetaost
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1/2 dl smör- och rapsolja
- 1 1/2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
- 1/2 dl solroskärnor
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp muffinsformar på plåten.
- Skala moroten och riv den grovt. Skär osten i bitar.
- Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt.
- Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör och yoghurt.
- Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge.
- Klicka ut degen i muffinsformarna. Tryck i osten och strö över solrodkärnorna.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 20 min. Låt sedan svalna på plåten.
- Går bra att frysa.
Energi per muffin: 190 kcal, protein 7 g, kolhydrater 19 g, fett 10 g.
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar