Ingredienser - 12 st
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 msk socker
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1/2 dl smör- och rapsolja
- 1 banan
- 1 dl frysta bär
Tillagning
- Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
- Tillsätt mjölk, ägg och smör, vispa till en jämn smet.
- Skala bananen och dela den i mindre bitar. Blanda ner den och de frysta bären i smeten.
- Sätt stekpannan på medelvärme. Häll i lite smör och stek 2-3 pannkakor åt gången.
- När det börjar bubbla på översidan så är det dags att vända. Stek 1-2 min till.
- Servera med en klick matlagningsyoghurt och honung eller lännsirap.
Energi per pannkaka: 145 kcal, protein 4 g, kolhydrater 19 g, fett 6 g.
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar