torsdag 29 januari 2015

Spenatsallad med räkor - 130 kcal




Ingredienser - 4 portioner


  • 1 msk ingefära, färskriven 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 2 tsk sesamolja 
  • 1 msk lime, pressad 
  • 750 g räkor, med skal 
  • 1 msk sesamfrön 
  • 1 msk soja Sallad 
  • 75 g sockerärter, färska 
  • 5 st rädisor 
  • 1 påse babyspenat, (80 g) 
  • 1 st salladslök garnering , limeklyftor 

Tillagning

1. Skala räkorna. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn. Blanda vitlök, ingefära, lime, soja och olja. Tillsätt räkorna och låt dem stå kallt ca 1 timme. 

2. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna. 
3. Finstrimla spenaten. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Ansa och skiva rädisorna. Skär skivorna i tunna strimlor. Blanda grönsakerna. 
4. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor. 

Näringsvärde per portion:

Ca 130 kcal 
5,5 g fett
16 g protein
3,5 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat

2 kommentarer:

Maria sa...

Gud vilken bra blogg! Precis det jag och min kille behöver. Superbra recept! Tack :D

AD sa...

Välkomna! Hoppas ni hittar något gott :)