Ingredienser - 4 portioner
- 1 msk ingefära, färskriven
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk lime, pressad
- 750 g räkor, med skal
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk soja Sallad
- 75 g sockerärter, färska
- 5 st rädisor
- 1 påse babyspenat, (80 g)
- 1 st salladslök garnering , limeklyftor
Tillagning
1. Skala räkorna. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn. Blanda vitlök, ingefära, lime, soja och olja. Tillsätt räkorna och låt dem stå kallt ca 1 timme.2. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna.
3. Finstrimla spenaten. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Ansa och skiva rädisorna. Skär skivorna i tunna strimlor. Blanda grönsakerna.
4. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.
Näringsvärde per portion:
Ca 130 kcal5,5 g fett
16 g protein
3,5 g kolhydrater
Källa & bild: alltommat
2 kommentarer:
Gud vilken bra blogg! Precis det jag och min kille behöver. Superbra recept! Tack :D
Välkomna! Hoppas ni hittar något gott :)
Skicka en kommentar