tisdag 1 mars 2011

Hampus kycklingburgare


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 lök
  • 2 msk solrosolja
  • 4 kycklingfiléer à ca 125 g
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 100 g brieost
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 tsk vinbärsgelé
  • salladsblad till garnering

Tillagning
  1. Skala och hacka löken. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Stek löken 3 min eller tills den mjuknat. Lägg löken i en skål. Hacka kycklingfiléerna fint och blanda köttet med löken.
  2. Tillsätt grillkrydda, tomatpuré, salt och peppar till kycklingblandningen och blanda väl. Skölj händerna med kallt vatten och forma 4 burgare. Lägg dem på ett fat och kyl 30 min.
  3. Hetta upp resten av oljan i pannan och stek kycklingburgarna 10 min på varje sida. Skiva osten och lägg en skiva på varje burgare. Lägg lock på pannan och stek tills osten smält lite och burgarna är genomstekta.
  4. Lägg upp hamburgerbröden på 4 tallrikar. Lägg 1 burgare i varje bröd och lägg på 1 tsk vinbärsgelé. Garnera med sallad och servera
Näringsvärde/portion: 363 kcal Kolhydrater 18g Protein 36g Fett 16g Fibrer 1g

Kockens knep
Använd en rund kakstans när du ska forma burgarna, så blir de jämna och kräver samma stektid.

Variation
När kycklingburgarna serveras till vuxna kan du välja en kryddig, asiatisk chilisås istället för vinbärsgelé.

Visste du att?
Kyckling utan skinn är mycket magert. En 125 grams kycklingfilé utan skinn innehåller endast 1,5 g fett, medan en lika stor kycklingfilé med skinn innehåller 8,6 g fett.

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: