måndag 7 mars 2011

Karamellmüsli med frukt och choklad



Ingredienser - 4 portioner

  • 30 g mörk choklad (helst 70% kakao)
  • 20 g skalad och
  • hackad mandel
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk strösocker
  • 1 krm malen kanel
  • 3 päron
  • 4 aprikoser
  • 3 msk färskpressad citron
  • 5 dl lätt kesella
  • 4 msk mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
Tillagning
  1. Hacka chokladen. Rosta mandel och havregryn i en torr stekpanna och strö över sockret. Låt sockret smälta under omrörning. Rör ner kanelen och låt svalna.
  2. Skölj och torka av päron och aprikoser. Dela päronen i fjärdedelar, ta bort kärnhusen och tärna dem fint. Halvera och kärna ur aprikoserna och skär dem i klyftor.
  3. Blanda frukten och droppa över färskpressad citron. Vispa kesellan fluffig och vispa ner mjölk och vaniljsocker.
  4. Lägg upp hälften av fruktblandningen i 4 dessertglas. Portionera upp hälften av kesellan ovanpå och strö över hälften av havregrynsblandningen och chokladen. Varva sedan resten av ingredienserna i de 4 glasen. Avsluta med choklad och servera
Näringsvärde/portion: 364 kcal Fett 9g Protein 23g Kolhydrater 48g Fibrer 7g

Receptvariant


Frukten i receptet går bra att byta ut. Använd frukt efter säsong, t ex körsbär eller plommon. Eller använd en fryst bärblandning när det inte finns så mycket färsk frukt att välja på. Låt bären tina och rinna av innan de används. Det går också bra att använda t ex torkade aprikoser.

Källa & bild: Imopline

1 kommentar:

sandra sa...

det där såg gott ut :D