tisdag 8 mars 2011

Grekisk soppa med fetaost


Ingredienser - 2 port
  • 1 gul lök
  • 1/2 gurka
  • 1 burk tomater
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl persilja
  • 50 g mager fetaost, 10 %
Servera med:
  • 1½ tsk pesto per portion breds på 30 g brytbröd, ev. glutenfritt
Så här gör du
  1. Skala och dela löken i bitar.
  2. Skiva gurkan.
  3. Mixa lök, gurka, tomater med sitt spad, buljongtärning och persilja.
  4. Låt soppan koka någon minut.
  5. Smula i osten vid serveringen.
  6. Lägg i några gurkskivor.
  7.  Bred peston på brödet och servera till.
Energi per portion: 245 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: