måndag 28 mars 2011

Laxrullar


Ingredienser - 4 portionrt
  • 300 g rökt lax i skivor
  • 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl créme fraiche (15%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka gräslök
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 1 citron
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 40 gram ruccola
Tillagning
  1. Täck en bricka eller en skärbräda med aluminiumfolie eller plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten (enligt anvisningar på förpackningen).
  3. Klipp gräslöken smått, men spara lite till garnering.
  4. Rör samman crème fraiche med majonnäs, vitpeppar, gräslök och stenbitsrom.
  5. Pressa i saften från en halv citron i en kastrull och lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen.
  6. Smält dem försiktigt över svag värme. Häll de smälta gelatinbladen i crèmefriacheblandningen under omrörning och låt den tjockna.
  7. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt gärna vila i kylen några timmar före servering.
  8. Lägg en bädd av ruccola på fyra assietter.
  9. Skär åtta skivor av laxrullen och placera två på varje assiette. Garnera med citron och lite klippt gräslök.
Näringsberäkning per portion:

Energi: 280 kcal
Protein: 20,0 g (29E%)
Fett: 19,9 g (63E%)
Kolhydrater: 5,6 g (8E%)

Källa & bild: matvett

Inga kommentarer: