måndag 21 mars 2011

Chevrétoast


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 baguette
  • 200 gram chevré ost (gärna saignon) (25%)
  • 4 msk flytande honung
  • 12 st körsbärstomater (gärna både gula och röda)
  • 4 kvistar rosmarin
  • 40 gram ruccola
  • 0,5 dl pinjenötter
  • balsamvinäger
  • balsamico
  • salt
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär åtta skivor från baguetten. Lägg skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Ringla rikligt med honung på alla skivorna.
  4. Skär osten i skivor och lägg på brödskivorna.
  5. Placera plåten mitt i ugnen och gratinera tills osten fått färg.
  6. Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna tills de fått lite färg. Salta.
  7. Lägg en bädd av ruccola på fyra förrättstallrikar och ringla över lite balsamvinäger.
  8. Halvera körsbärstomaterna och placera sex halvor på varje tallrik.
  9. Lägg upp två toastskivor på varje tallrik.
  10. Strö över pinjenötter och garnera med balsamico och en rosmarinkvist.

Näringsberäkning per portion:

Energi: 394 kcal
Protein: 15,1 g (16E%)
Fett: 18,6 g (42E%)
Kolhydrater: 40,5 g (43E%)

Källa & bild: Matvett

Inga kommentarer: