fredag 4 mars 2011

Smulpaj med jordgubbar


Ingredienser - 4 portioner
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 1 dl äppelmos
  • 1 msk hackad, kanderad ingefära
  • 1 krm riven muskot
Smuldeg:
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 1,5 msk smör eller margarin + matfett till formen
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en pajform (20 cm i diameter) med matfett.
  2. Skiva eller dela jordgubbarna och blanda dem i en skål med äppelmos, ingefära och muskot. Blanda väl och låt dra i 5 min.
  3. Blanda ihop smuldegen medan jordgubbarna drar. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker och matfett i matberedaren och arbeta tills det blir smuligt.
  4. Häll jordgubbsblandningen i pajformen. Strö över smuldegen. Baka pajen tills den är genomvarm och gyllene, ca 30 min. Låt svalna i ca 5 min och servera den ljummen.
Variation
  • Använd gärna andra bär än jordgubbar. Det går lika bra med antingen hallon, björnbär eller blåbär. Servera pajen med frusen vaniljyoghurt eller glass.
  • Istället för havregryn kan du använda granola som består av rostade havregryn och vetekorn. Smuldegen blir då lite knaprigare
Näringsvärde per portion: 187 kcal Kolhydrater 33g Protein 1g Fett 5g Fibrer 2g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: