söndag 20 mars 2011

Fiskgryta med currysmak


Ingredienser - 2 port
  • 100 g strimlad purjolök
  • 2 tsk smör/olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry eller mer efter smak
  • 200 g potatis i bitar
  • 1 slantad morot
  • 2½ dl fiskbuljong
  • ½ dl lättgrädde, max 7 %, ev. låglaktos
  • 100 g blomkål
  • 50 g sockerärter
  • 250 g torskfilé eller annan vit fisk i bitar
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • salt och peppar
  • 1 dl skalade räkor, 60 g
Garnera med:
  • färsk koriander
Servera med:
  • 2 skivor grovt bröd à 35 g, ev. glutenfritt
Så här gör du
  1. Fräs purjon i fettet, rör ner vitlök och curry och fräs med någon minut.
  2. Tillsätt potatis, morot, buljong och grädde och låt puttra ca 10 min.
  3. Dela blomkålen i mindre buketter och koka med i grytan ca 5 min.
  4. Lägg till sist ner sockerärterna och fisken och sjud försiktigt ca 5 minuter.
  5. Smaka av med koriander, salt och peppar och lägg sist ner räkorna som bara ska bli varma
Energi per portion: 395 kcal

Källa: MåBra
Bild: recept.nu

Inga kommentarer: