söndag 27 mars 2011

Pastasallad med svamp


Ingredienser - 8 portioner
  • 450 g pasta
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 3 stora tomater
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl riven pecorinoost
  • 1 vårlök
Tillagning
  1. Värm ugnen till 200°C. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola pastan under rinnande kallt vatten när den är färdig, och låt den rinna av väl.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Blanda svampen med 1msk olja i en skål. Lägg sedan ut svampen på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Tillaga svampen i ugnen tills den är gyllene och mjuk, ca 10 min. Vänd på svampen då och då.
  3. Kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda resten av oljan, färskpressad citronsaft, salt och peppar i en stor skål. Hacka vårlöken fint.
  4. Tillsätt pasta, svamp, tomater, riven ost och vårlök. Blanda väl och servera direkt eller förvara salladen i kylen fram till serveringen.
Näringsvärde per portion

208 kcal
Kolhydrater 35g
Protein 7g
Fett 5g
Fibrer 8g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: