måndag 23 februari 2009

Yoghurtmarinerad kyckling med korngrynssallad

Ingredienser - 2 port
  • 2 port kycklingfilé
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.25 tsk spiskummin
  • 0.25 tsk kanel
  • 0.25 tsk kardemumma
  • 1 dl korngryn
  • 4 st torkade aprikoser (finhackade)
  • 0.5 dl russin
  • 0.25 dl mandelspån
  • 0.5 dl färska örter
  • 0.5 tsk honung
  • 0.25 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Skär varje kycklingfilé på längden. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och peppar till marinaden och lägg ner filéerna sist. Låt detta stå och dra.
  2. Koka upp 7 dl vatten, när vattnet kokar tillsätt korngryn och salt, ca 1 krm, koka 20-30 min.
  3. Under tiden grynen kokar, hetta upp en stekpanna och rosta mandelflagorna till fin gyllenbrun färg, obs!! Tillsätt inget matfett.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen (1 dl matlagningsyoghurt, honung, vitlök, salt och peppar) och låt den stå kallt.
  5. När korngrynen är klara blanda russin, aprikoser och örter tillsammans och smaksätt med salt och peppar.
  6. Grilla kycklingfiléerna med marinaden på grillen tills att de fått ett fint grillmönster. Låt sedan fisken gå färdig i ugn på 150 grader i ca 6-7 min.
  7. Servera filéerna med salladen toppad med flagad mandel och den kalla såsen till.

Energi per portion 356 kcal

Inga kommentarer: