fredag 20 februari 2009

Aubergineröra - baba ganouj

Ingredienser - 4 port
  • 250 gramaubergine
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gram citron citronsaften
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Dela auberginerna på längden, strö över salt och låt dem stå i 15-20 minuter. Skölj dem och klappa dem torra med hushållspapper. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg auberginerna på en bakplåt och ugnsbaka i 35 minuter eller tills de är mjuka. Dra bort skalet och kasta det.
  3. Lägg fruktköttet i en matberedare tillsammans med vitlök, citronsaft, tahini och olivolja och krydda efter behag med salt och peppar. Kör i 20-30 sekunder.
  4. Lägg upp röran i en skål och strö över paprikapulver, klart att servera.

Energi per portion 104kcal

Inga kommentarer: