lördag 21 februari 2009

Barbecuesås

Bild: ICA

Ingredienser - ger ca 8 dl sås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk brun farin
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 lagerblad (gärna färska)
  • 1-1 1/2 tsk tabascoolja
  • salt

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja. Tillsätt tomatpuré, honung och farin.
  2. Skala och riv ingefäran. Tillsätt den, tomaterna, vinägern samt lagerblad, 1 1/2 tsk salt och tabasco. Låt puttra i minst 30 minuter.

Energi per dl ca 60 kcal, 1g protein, 11g kolhydrater, 1g fett.

Källa: ICA


Inga kommentarer: